آنتونی رابینز میگه : من در 40 سالگی به جایی رسیدم که برای رسیدن بهش 82 سال زمان لازمه و این رو مدیون کتاب خواندن زیاد هستم.
معرفی کتاب 33 استراتژی جنگ
رابرت گرین در کتاب 33 استراتژی جنگ به نوعی استادانه با ارائه درسهایی عمیق از وقایع تاریخی به بررسی دستورات راهبردی که رهبران بزرگ در طول تاریخ مورد استفاده قرار میدادهاند، پرداخته تا با کمک این موارد به شما بفهماند چطور یک دشمن را از پا در بیاورید.
بدون تردید استراتژیهای گفته شده در کتاب 33 استراتژی جنگ (The 33 strategies of war) برای کسانی که در پی کسب موفقیت در تمام حوزههای زندگی از جمله کسب و کار، روابط اجتماعی و زندگی شخصیاند، کارساز خواهد بود. کافیست این کتاب را بخوانید تا بر رقبای خود فائق شوید؛ زیرا زندگی روزمره و دنیای کسب و کار شباهت زیادی با میدان نبرد دارد و در آن رقبا برای کسب منافع شخصی بیشتر با یکدیگر به رقابت میپردازند.
کتاب 33 استراتژی جنگ ذهن شما را تربیت میکند تا با توجه به شرایط خود و دشمن، کارآمدترین استراتژی را انتخاب کرده و با کمترین تلفات و خسارت به بزرگترین پیروزیها برسید. این اثر عصاره و جوهر خرد بیانتهایی است که در درسها و اصول جنگ وجود داشته است. کتاب حاضر با این هدف تدوین شده است که شما را به دانشی عملی مجهز کند و گزینهها و مزایایی بیپایان در دست و پنجه نرم کردن با جنگجویانی به شما ارائه دهد که هر روز با آنها مواجه میشوید.
رابرت گرین (Robert Greene) در هر فصل استراتژیای را مطرح میکند تا برای حل مشکلی ویژه که اغلب با آن رو به رو خواهید شد، به کار گیرید. این مشکلات شامل وارد جنگ شدن با همراهی ارتشی بیانگیزه، هدر دادن انرژی با جنگیدن در چندین جبهه، خسته شدن از تضادهای فراوان و گیر افتادن در موقعیتهایی است که توان برونرفت از آنها را ندارید. میتوانید فقط فصلی را بخوانید که با مشکل کنونی شما در ارتباط است؛ اما بهتر است تمام استراتژیها را مطالعه و آنها را جذب کنید و اجازه دهید به بخشی از زرادخانه ذهنی شما تبدیل شوند. حتی وقتی تلاش میکنید از جنگی اجتناب کنید و با کسی وارد مبارزه نشوید، بسیاری از این استراتژیها برای کمک به اهداف دفاعی شما و تسلط بر افکار و درونیات طرف مقابلتان کارساز هستند.
استراتژیها از نوشتهها و روشهای بزرگترین ژنرالهای تاریخ (اسکندر کبیر، هانیبال، چنگیزخان، ناپلئون بناپارت، شاکا زولا، ویلیام تیکاماسا شرمن، اروین رومل، وو گوین جیاپ) و بزرگترین استراتژیستهای تاریخ (سون تزو، میاموتو موساشی، کارل فون کلاوزویتس، آردانت دو پیک، توماس ادوارد لورنس، کلنل جان بوید) برگرفته شدند و از استراتژیهای پایهای جنگ کلاسیک تا استراتژیهای نامتعارف کثیف روزگار نوین را شامل میشوند.
این کتاب به پنج بخش تقسیم شده است؛ جنگافروزی خود هدایت شده: (چگونه ذهن و جان خود را برای جنگ آماده کنیم)؛ جنگافروزی سازمانی (چگونه ارتش خود را سازماندهی و تهییج کنیم)؛ جنگافروزی دفاعی؛ جنگافروزی تهاجمی و جنگافروزی غیرمتعارف (کثیف). هر فصل به مثالهای تاریخی از میادین نبرد و سیاست (مارگارت تاچر) تا فرهنگ (آلفرد هیچکاک)، ورزش (محمدعلی) و کسبوکار (جان دی راکفلر) مجهز است، طوری که پیوند نزدیک بین دو عرصه نظامی و اجتماعی را روشن میکند. این استراتژیها را میتوان در هر زمینهای با هر مقیاسی به کار گرفت: جنگ سازماندهی شده، نبردهای تجاری، سیاست یک گروه یا تیم و حتی روابط شخصی.
در نهایت، میتوان گفت استراتژی هنری است که به روش تفکر متفاوت نیاز دارد و رویکردی کاملاً متفاوت به زندگی است. اغلب از یک طرف بین ایدهها و دانش ما و از طرف دیگر بین ایدهها و تجربههای ما شکافی بزرگ وجود دارد.
جملات برگزیده کتاب 33 استراتژی جنگ:
– آن کس که با من نیست، علیه من است.
– هرگز به این خیال متکی نشوید که دشمنی وجود نخواهد داشت، بلکه خود را برای او آماده کنید.
– یک ژنرال بد بهتر از دو ژنرال خوب است.
– بخش بزرگی از شهامت همان شجاعتی است که پیشتر برای انجام دادن همان کار به خرج دادهایم.
– این قانون است که رهبران هر چه هستند، زیردستان نیز همان خواهند شد.
– دیوانگی در افراد استثناست؛ اما در گروهها اصل است.
در بخشی از کتاب 33 استراتژی جنگ میخوانیم:
شاید ایدههایی ناب داشته باشید، شاید بتوانید استراتژیهایی بینظیر ابداع کنید؛ اما اگر گروهی که آن را رهبری میکنید و انتظار دارید برنامههای شما را اجرایی کنند، غیرمسئول باشند یا زیاد خلاقیت به خرج ندهند و اعضای آن اهداف و دستور کار خود را در اولویت قرار دهند، ایدههای شما به هیچ جا نخواهند رسید. شما باید درس جنگ را بیاموزید: این همان ساختار ارتش یعنی زنجیره فرماندهی و روابط بخشها با یکدیگر به عنوان یک کل است که به استراتژیهای شما نیروی حرکت و اجرا میدهد.
هدف نخست و اصلی در جنگ، تزریق سرعت عمل و جنبش در ریزترین ساختار ارتش است. معنای دقیقش این است که مقامی با صلاحیت باید در رأس باشد و از هرگونه تضاد و تردید و دوگانگی در رهبری اجتناب شود، معنای دیگرش این است که به همه سربازان حس هدفی کلی القا شود، هدفی که همه در پی رسیدن به آن باشند و از همه چیز خود برای آن بگذرند، در این صورت است که سربازان بهجای اینکه مانند آدمهای مکانیکی رفتار کنند، پاسخ و واکنشی درست به رویدادهای میدان نبرد خواهند داد و سرانجام معنایش این است که به سربازان چنان انگیزه مشترک و نیروبخشی بدهید که شتاب و سرعت و دقت عمل آنها افزایش یابد. اگر نیروهای خود را به این شکل سازماندهی کنید، به ژنرالی تبدیل خواهید شد که سریعتر از دشمن تصمیم میگیرد و قطعاً میتوانید به امتیازات عالی دست یابید.
این مدل نظامی را میتوان به هر گروهی تعمیم داد؛ اما یک پیشنیاز ساده دارد، پیش از ترسیم یک استراتژی یا دست به عمل زدن، ساختار گروه خود را بشناسید. شما همیشه میتوانید این ساختار را تغییر دهید یا از نو طراحی کنید تا با اهداف شما هماهنگ شود. سه فصل پیش رو بر همین موضوع مهم استوار است و به شما گزینههایی راهبردی میدهد. در این فصلها یاد خواهید گرفت که چطور مدلهای کارساز سازمانی را اجرا کنید و چطور از اشتباهات مصیبتبار بر حذر باشید.
فهرست مطالب کتاب
بخش اول: جنگافروزی خود هدایتشده
استراتژی اول: به دشمن اعلام جنگ کنید
استراتژی دوم: جنگ پیشین را مبارزه نکنید
استراتژی سوم: در آشفتگی و بحران حضور ذهن خود را از دست ندهید
استراتژی چهارم: حس اضطرار و استیصال ایجاد کنید
بخش دوم: جنگافروزی سازمانی (گروهی)
استراتژی پنجم: از دامهای تفکر گروهی اجتناب کنید
استراتژی ششم: نیروهای خود را تفکیک کنید
استراتژی هفتم: جنگ خود را به نهضت تبدیل کنید
بخش سوم: جنگافروزی دفاعی
استراتژی هشتم: نبرد خود را با دقت انتخاب کنید
استراتژی نهم: ورق را برگردانید
استراتژی دهم: حضور تهدیدآمیز داشته باشید
استراتژی یازدهم: فضا بدهید تا زمان بخرید
بخش چهارم: جنگافروزی تهاجمی
استراتژی دوازدهم: زدوخوردها را از دست بدهید؛ اما جنگ را ببرید
استراتژی سیزدهم: دشمن خود را بشناسید
استراتژی چهاردهم: با سرعت و غافلگیری، مقاومتها را درهم بشکنید
استراتژی پانزدهم: نیروی محرکه را کنترل کنید
استراتژی شانزدهم: به نقطه حساس آنها ضربه بزنید
استراتژی هفدهم: دشمن را از هر نظر قلعوقمع کنید
استراتژی هجدهم: موضع ضعیف دشمن را آشکار و به آن حمله کنید
استراتژی نوزدهم: راه را از همه سو بر دشمن ببندید
استراتژی بیستم: آنها را به موضع ضعف بکشانید
استراتژی بیستویکم: در عین پیشرفت، مذاکره کنید
استراتژی بیستودوم: بدانید چگونه غائلهای را بخوابانید
بخش پنجم: جنگافروزی غیرمتعارف (کثیف)
استراتژی بیستوسوم: آمیزهای بیعیبونقص از حقیقت و افسانه به هم ببافید
استراتژی بیستوچهارم: کمترین انتظارات آنها را برآورده کنید
استراتژی بیستوپنجم: در اخلاق، دست بالا را داشته باشید
استراتژی بیستوششم: هیچ هدفی را مقابل دشمن قرار ندهید
استراتژی بیستوهفتم: طوری رفتار کنید انگار برای منافع دیگران کار میکنید؛ اما منافع خود را پیش ببرید
استراتژی بیستوهشتم: به رقبای خود طناب کافی بدهید تا خود را حلقآویز کنند
استراتژی بیستونهم: لقمههای کوچک انتخاب کنید
استراتژی سیام: در ذهن آنها نفوذ کنید
استراتژی سیویکم: از درون ویران کنید
استراتژی سیودوم: درحالیکه به نظر میرسد دارید تسلیم میشوید، تسلط یابید
استراتژی سیوسوم: ترس و تردید را با اقدامات هراسناک رواج دهید
امیررضا مقصودی –
خیلی خوبه
یاسمن خالقی –
کتاب واقعا کاربدی هستش
جواد خلفی –
واقعا عاشق این کتاب شدم کلا آثار رابرت گرین رو خیلی دوست دارم
محمد رضا مفردیان –
کتاب خیلی خیلی عالی هست حتما بخرید و بخونیدش
بخرید –
علیرضا کرمی
کیان جلال –
قیمت نسبتا مناسب بود
مجید صفائیان –
راضیم
افشین هاشمی –
عالیه، کتاب خیلی خوبیه حرف نداره
غزال هویدا –
من یکی از طرفداران کتابهای رابرت گرینم و این کتاب از نظر من یکی از بهترییییین کتابهای ایشونه مکمل این کتاب رو میتونم بگم کتابهای ماکیاولی مثله شهریار هست که اونم خیلی خوبه در کنار این کتاب تهیه کنید
حمیده نامجو –
کتاب بسیارمفید و اموزنده ای هست
سیروس فرهی –
کتاب بسیار خوبی برا همه سن . من هنوز تمومش نکردم ولی تا اینجا عالی بوده
سید بابک مطهری –
سی و سه استراتژی جنگ، اثر ارزشمندی از نویسنده امریکایی رابرت گرین است که به بیان دستورات راهبردی که فرماندهان بزرگ در طول تاریخ مورد استفاده قرار می داده اند، پرداخته و آن ها را در قالب دستورات عملی ساده ای بیان کرده است. ضمنا این کتاب دو ترجمه دارد که فقط و فقط ترجمه مرجان ایزدی (همین کتاب) را از لحاظ روانی و صحت ترجمه توصیه میکنم
نسرین هم میهن –
کتاب های رابرت گرین کلا عالیه
کیانا کیخایی –
این کتاب خیلی دوس دارم حتما پیشنهاد میکنم بخونین
ساناز مونسی –
کتاب خوب و آموزنده ای است.ارزش خواندن دارد
saman razi –
این کتاب برای دوستانی که علاقه ای به بالابردن عملکرد و اثر بخشی خود دارند پیشنهاد میشود تعالیم داده شده دارای خرد بالایی هستند و کاربردی در زندگی.
محمد خراسانی –
پیشنهاد میشه
حمیدرضا پروره –
کتابی بسیار عالی برای همه توصیه میکنم
سامان نصرالهی –
وری گووود
فرزان مقیمزاده –
خیلی دنبال این کتاب بودم