آنتونی رابینز میگه : من در 40 سالگی به جایی رسیدم که برای رسیدن بهش 82 سال زمان لازمه و این رو مدیون کتاب خواندن زیاد هستم.
کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه به قلم جان مورفی در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط مؤسسه مالی نیویورک منتشر شد. این کتاب بیش از ۵ سال عنوان پرفروشترین منبع آموزشی چاپی در زمینه سرمایهگذاری (مرتبط با بازارهای مالی) را به خود اختصاص داده و تاکنون به چندین زبان رسمی مختلف دنیا ترجمه و تجدید چاپ شده است. به زعم بسیاری از معاملهگران حرفهای و دانشجویانی که آن را مطالعه نمودهاند، اثر جان مورفی به جرئت یکی از کاملترین منابع آموزشی در زمینه تحلیل نموداری داراییها و ابزار مختلف مالی است.
چکیده کتاب
این کتاب جزو با ارزشترین کتاب های تحلیل تکنیکال هست که در بعضی از منابع از اون با نام ”کتاب مقدس تحلیل گران تکنیکال” نام برده می شود. نویسنده این کتاب جناب آقای جان مورفی یکی از شاخص ترین تحلیل گران تکنیکال هستند که چندین سال به عنوان تحلیل گر شبکه سی ان بی سی و مدیریت ارشد موسسه مریل لینچ امریکا و شرکت جی جی ام رو بر عهده داشتند. این کتاب به زبان انگلیسی بوده و حاوی ۱۸ فصل هست که مباحث تکنیکال رو بصورت کامل توضیح می دهد و به همه دوستانی که به این علم علاقه مند هستند توصیه می کنم حتما این کتاب را مطالعه کنند.
قبل از شروع مطالعهی تکنیکها و ابزارهای مرسوم مورد استفاده در تحلیل تکنیکی، لازم است ابتدا مشخص شود که تحلیل تکنیکی چیست. باید در ابتدا تفاوتهای میان تحلیل تکنیکال و بنیادی را شناسایی و مشخص کنیم و در ادامه به انتقادهای وارده به این روش بپردازیم. اعتقاد نویسندهی کتاب این است که درک روشن از تحلیل تکنیکال باید همراستا با توانایی این روش باشد. شاید مهمتر از آن، فلسفه یا منطقی باشد که بر اساس آن ادعاها استوار است. در ابتدا بحث را با این سؤال آغاز میکنیم که تحلیل تکنیکال چیست؟
تجزیه و تحلیل فنی عملکرد بازار، در درجهی اول از طریق استفاده از نمودارها، به منظور پیشبینی روند قیمتهای آینده است. اصلاح عملکرد بازار سه اصل اولیه برای تکنسینها دارد: قیمتها، حجم معاملات موجود و سود و بهره. اصلاح رفتار قیمت در بازار، بر روی نمودارها بسیار باریک و کوچک به نظر میرسد، چراکه تکنسینها معمولاً حجم معاملات و بهرهی آزاد را اجزایی جداناپذیر در نظر میگیرند.
معرفی جان مورفی
جان مورفی، تحلیلگر مالی معروف آمریکایی است، که پدر تحلیل تکنیکی بین بازاری خوانده میشود. وی کتب معتددی در زمینه تحلیل بازارهای بورس تألیف و منتشر نموده و از این لحاظ یکی از شاخصترین تحلیلگران بازار مالی محسوب میشود. او پس از فارغالتحصیلی در شرکت مالی CIT به عنوان دستیار سبدگردان و تحلیلگر نموداری مشغول به کار شد. مورفی در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی وارد شرکت مریل لینچ شده و بعدها به عنوان مدیر بخش تحلیل تکینکال ارتقاء یافت. جان پس از کسب شهرت و در ادامه فعالیت حرفهای خود به مؤسسه مالی نیویورک رفت، تا به برگزاری دورههای آموزشی و مشاوره سرمایهگذاری بپردازد.
خلاصه سرفصل های کتاب
۱- فلسفه تحلیل تکنیکال
فصل ابتدایی شامل تشریح فلسفه وجودی تحلیل نموداری، مزایای آن در مقابل سایر روشها و برخی انتقادات پیرامون تحلیل تکنیکال است.
۲- نظریه داو
در فصل دوم تاریخچه، اصول مقدماتی و مشکلات احتمالی نظریه اساسی تحلیل تکنیکال به همراه مثالهای نموداری واقعی آن ذکر شدهاند.
۳- ساختار نمودار
با مطالعه فصل سوم ساختار و انواع مختلف نمودار قیمت، تایمفریمها و تأثیر حجم معاملات در تحلیل تکنیکال را به خوبی درک خواهید نمود.
۴- مفاهیم مقدماتی روند
در این فصل به منظور ایجاد توانایی تشخیص صحیح جهت حرکات قیمت در خوانندگان کتاب، به شرح مفهوم روند قیمت، خطوط روند، حمایت و مقاومت، خطوط کانال، درصدهای بازگشتی، نسبتهای فیبوناچی و سایر ابزار مهم تحلیل نموداری سنتی پرداخته شده است.
۵- الگوهای مهم برگشتی
تشخیص نقاط بازگشت یکی از مهمترین اهداف و دغدغههای تحلیلگران نموداری است. با مطالعه این فصل دیدگاه مناسبی در مورد منطق تشکیل الگوهای قیمتی، انواع آنها و نحوه تعیین اهداف حرکات قیمت بر اساس این الگوها پیدا خواهید کرد.
۶- الگوهای ادامهدهنده
در مقابل الگوهای بازگشتی نمودار قیمت، ساختارهای ادامهدهنده قرار دارند. در فصل ششم تعاریف و جزئیات الگوهای مثلث، پرچم، مستطیل، کنج، واگرایی، همگرایی و نحوه استفاده از آنها در جریان مثالهای واقعی از بازارهای مختلف شرح داده شدهاند.
۷- حجم معاملات
حجم در عین سادگی یکی از مؤلفههای اصلی تابلوی معاملات بازار و تحلیل تکنیکال محسوب میشود. فصل هفتم شامل نحوه تفسیر حجم روزانه و شرح ماهیت انواع شاخصهای مبتنی بر آن است.
۸- نمودارهای بلندمدت
در جریان مطالعه فصل هشتم شما با انواع افق سرمایهگذاری شامل کوتاه، میان و بلندمدت آشنا میشوید. پس از مطالعه این فصل باید بتوانید، بهترین رویکرد زمانی سرمایهگذاری را برای معاملات شخصی خود انتخاب کنید.
۹- میانگینهای متحرک
جان مورفی پس از تشریح مفاهیم و ابزارهای بنیادین تحلیل نمودار قیمت، به مبحث جذاب اندیکاتورهای تکنیکالی پرداخته است. فصل نهم شامل تعریف انواع میانگینهای متحرک، ارتباط میانگین و چرخه زمانی، کاربرد اعداد فیبوناچی در میانگینها و نحوه بهینهسازی آنها است.
۱۰- اسیلاتورها
در فصل دهم از کتاب با انواع و کاربرد مهمترین اسیلاتورهای مورد استفاده معاملهگران شامل استوکاستیک (K%D)، RSI، شاخص کانال کالا (CCI)، لری ویلیامز (%R) و مکدی (MACD) به طور کامل آشنا میشوید.
۱۱- نمودار نقطه و رقم
این نوع از نمودارهای قیمتی بازار مالی برای بسیاری از معاملهگران گاهاً مرموز و پر از ابهام به نظر میرسند. یکی از بهترین منابع آموزشی برای درک ساختار، روشهای تفسیر و تکنیکهای معاملاتی نمودار نقطه و رقم، فصل یازدهم این کتاب است
۱۲- نمودارهای شمعی ژاپنی
جان مورفی در فصل دوازهم به تشریح یکی از ابزار تحلیلی مورد علاقه معاملهگران بازار بورس پرداخته است. در این فصل تعاریف اولیه شمعهای قیمتی، انواع مختلف الگوهای شمعی و نحوه معاملهگری با آنها به همراه راهنمای تصویری کامل این ساختارهای قیمت ذکر شدهاند.
۱۳- نظریه امواج الیوت
در تدوین این کتاب علاوه بر مباحث مقدماتی، مفاهیم و روشهای پیشرفته تحلیل تکنیکال در بازار مالی نیز مورد توجه بوده است. فصل سیزدهم شامل تاریخچه و مبانی امواج الیوت، روشهای موج شماری، کانالیزه شدن و کاربرد اعداد فیبوناچی در تئوری الیوت میباشد.
۱۴- چرخههای زمانی
همواره در کنار تحلیل تحرکات قیمت، بررسی بعد زمان نمودار نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. در فصل چهاردهم مفهوم چرخههای زمانی، تأثیر آنها بر حرکات بلندمدت روند و نحوه ترکیب آنها با سایر ابزار تکنیکی شرح داده میشوند.
۱۵- کامپیوترها و سیستمهای دادوستد
فصل پانزدهم حاوی اطلاعات مهم و کاربردی در مورد نقش ابزارهای کامپیوتری در فرآیند تحلیل نموداری است. در کنار این مباحث، ماهیت سیستمهای معاملاتی مکانیکی (ماشینی) به همراه معایب و مزایای آنها نیز توضیح داده شدهاند.
۱۶- مدیریت مالی و تاکتیکهای معامله
پس از تشریح کامل مفاهیم مقدماتی و پیشرفته تحلیل تکنیکال، فصل شانزدهم کتاب به تشریح مبحث بسیار مهم مدیریت سرمایه، انواع دستورات معاملاتی و عناصر اساسی معاملات موفق پرداخته است.
۱۷- شاخصهای بازار سرمایه
در راستای آشنایی با سایر شاخصهای مهم و جانبی تحلیل تکنیکال، مطالعه دقیق فصل هفدهم مهم تلقی میشود. در واقع با تفسیر صحیح ابزاری چون خط پیشرفت-پسرفت (AD)، اسیلاتور مک للان و شاخص آرمز، ارزیابی دقیقتری از شرایط حاکم بر بازار خواهید داشت.
۱۸- فصل پایانی : جمعبندی و خلاصه مطالب
در فصل پایانی کتاب مفاهیم مهمی نظیر رویکرد تکنوفاندامنتالی، نحوه تدوین و بهینهسازی استراتژی معاملاتی شخصی به منظور ایجاد آمادگی در مخاطبان برای ورود به معاملات واقعی بازار مالی گنجانده شده است.
امیرحسین داوری –
خیلی عالی بود😍
hamid nazari –
از خریدم راضی بودم
محمد حسین میرجلیلی –
واقعا به تحلیل هاتون داخل بازار های مالی کمک می کنه
mohammad binazir –
خیلی پر محتوا
نیما باقرزاده نیم چاهی –
مطالب کاربردی و قابل فهم بود…
سجاد زارع –
اینم جزو کتابای عالیه تحلیل تکنیکاله کلاسیکه . واسه پایه این کتاب خدایه بعضیا بهش میگن انجیل تحلیل گر ها
غلامرضا كارآزما –
یک کتاب عالی برای تریدرها
سعید کشاورز –
این کتاب یکی از بهترین کتابا توی تحلیل تکنیکاله. خریدش رو خیلی پیشنهاد میکنم.
رسول صالحی –
این کتاب پیش نیاز بازارهای مالی هستش
احسان –
واقعا بدرد بخور بود پیشنهاد میکنم
میلاد حسنی –
عالیه برای حرفهایهاست
محمد نوری –
این ترجمه احتیاج به تعریف نداره و کامیار فراهانی تکنیکال معروف بورسه. حتما به عنوان کتاب مرجع خوبه.
فرزان مقیمزاده –
خواندن این کتاب به تمام کسانی که میخوان وارد بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال شود بسیار ضروری هست
رضا آرزندی –
خود کتابم که عالیه نیاز به تعریف نداره ، قدم اوله ترید کردن خوندنه این کتابه بنظرم من خوندمش پلی باید تو کتابخونه حتما باشه دم دست آدم رجوع کنه بهش
Nooshin Naseri –
براي دوستم هديه خريدم
مرضیه اسماعیلی باغینی –
برای همسرم خریدم راضی بود
علیرضا برهانی نژاد –
خیلی خوبه پیشنهاد میکنم
رادمان واحدی –
واسه همسرم کادو گرفتم نظرش مثبت بود
حدیث فلاحی –
برای شروع تریدر شدن بهترین گزینه میتونه باشه
میلاد دیندار –
من پسندیدم مباحث پایه رو توضیح میده و بیشتر در سبک پرایس اکشنه بعضی اسیلاتور های مهم رو آموزش میده و ابزار های تحلیل تکنیکال به علاوه یک قسمت مدیریت مالی هم داره که این خیلی خوبه
معین عربها –
خوببببه
سید محمد محمدی گیزه رود –
برای فعالان بازار سرمایه عالیه
حسین قمصری –
کتاب خوبیه و من به پیشنهاد خیلیها این کتاب رو گرفتم
پگاه کتان چی –
عالی خیلی بود برای یادگیری تکنیکال
احسان رحمانی –
کتابی بسیار با ترجمه عالی و مناسب جهت یادگیری اصول تکنیکال
هومن ایمانی –
بسیار سپاسگزارم از زحمات تون.
سجاد –
کتاب خیلی مفیدی برای مبتدی ها پیشنهاد میشه و کتاب جامعی است
سیما گلی –
این کتاب رو هر کسی بخواد در بازار های مالی کار کنه باید بخونش
علی کاردانی –
نیازه اگر در بازار سرمایه کار میکنید اینو بخوانید
مهدی مهدی نژاد –
کتابی کامل در حوزه آموزش تکنیکال می باشد.
سهیل نظامی –
عالی و بی نقص
احسان سالاری –
هر کسی میخواد بلند مدت تو بازارای مالی کار کنه، به نظرم باید این کتابو بخونه. لازمه ولی هیچوقت به تنهای کافی نیست.
زهرا ذوالفقاری –
خوندنشو توصیه میکنم
کمیل قهرمانی شجاعی –
بین اکثر ترجمه ها روانترینه
سجاد –
ترجمش نسبت به نسخه های رایگان بهتر است